Returpolicy

Ångerrätt och Retur
Om du ångrar köpet och vill lämna tillbaka varan erbjuder vi 14 dagars öppet köp för privatpersoner. Equiplan.net skall alltid kontaktas innan retur görs. När så har skett kan vi skicka en returfraktsedel via e-mail. Kunden står för returkostnaden á 79 SEK per paket, och har ansvaret för varan till dess den har överlämnats till fraktbolaget. Returer måste skickas till vår returadress och ska inte skickas till ombud. Små och lätta produkter får kunden returnera som brev med porto, men viktigt att tänka på är att det då inte finns någon spårbarhet och att kunden då står risken.

Vår returadress är:
Min Almanacka i Sverige AB
Västerstad 9027
242 97 Hörby

Det kan ta upp till 7 dagar innan din retur hanteras men ofta går det snabbare.  

Vid oanvänd vara och obruten förpackning återbetalar vi hela varuvärdet. Öppet köp gäller ej för använda varor. Om förpackningen är bruten och Equiplan anser att det skett en värdeminskning har vi möjlighet att göra ett avdrag i relation till värdeminskningen när vi återbetalar dina pengar. Vi informerar naturligtvis om detta i samband med returen.

Har du frågor angående din retur är du alltid välkommen att kontakta oss på mail: info@equiplan.net

Vi kommer behöva följande information:

  • ordernummer (finns i din orderbekräftelse och på följesedeln)
  • ditt namn och kontaktuppgifteR
  • antal och namn på de produkter som önskas returneras

Återbetalning
Har du en obetald faktura för din order så är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum. Det gör du i Klarnas app eller på klarna.se eller genom att ringa 08-120 120 10. När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast köpesumman dock senast inom 14 dagar.

Ej uthämtade paket
Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (frakt, returfrakt och expeditionskostnad). Därför tar vi ut en avgift om 150 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos paket/postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan. Har ditt paket returnerats till oss kan du kontakta oss för ny leverans.

 Reklamation
OBS! Vid reklamationer vill vi ha in en bild på produkten och skadan samt en kort beskrivning av felet på mail. Skicka reklamationen till info@equiplan.net.

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta vår kundservice. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer

I samarbete med Klarna Bank AB erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, direktbetalning och kortbetalning för privatpersoner och företag.

Vår orderbekräftelse och faktura från Klarna skickas ut via mail eller till folkbokföringsadressen i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Equiplans webb!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Equiplans webb!